Fysiotherapie neurorevalidatie Reeshof

Fysiotherapie bij neurologische klachten
Neurologische klachten zijn klachten veroorzaakt door een aandoening aan het zenuwstelsel. U kunt denken aan een hersenbloeding/herseninfarct (CVA), hersenletsel (wel of niet aangeboren), dwarslaesie, multiple sclerose (MS), ziekte van Parkinson of tumoren met aantasting van het zenuwstelsel als gevolg.
Fysiotherapie neurorevalidatie
De fysiotherapeut zal afhankelijk van de hulpvraag en een lichamelijk onderzoek bepalen waar het accent van de behandeling komt te liggen, zodat u uw dagelijks leven weer op kunt pakken of voortzetten binnen uw nieuwe grenzen en mogelijkheden. De behandelwijze hangt volledig af van de neurologische klacht en de fase van herstel waarin iemand zich bevindt. Fysiotherapie bij neurorevalidatie gaat vooral over bewegingen zoals het weer leren lopen, opstaan en gaan zitten, staan en zich verplaatsen. Daarvoor is het nodig om mobiliteit, spierkracht, uithoudingsvermogen en balans te trainen. Soms kan de behandeling bestaan uit hulp bij het bewegen van uw armen en benen.

Indien gewenst of noodzakelijk kunt u naast fysiotherapie ook met andere disciplines aan de slag, zoals een ergotherapeut en/of logopediste. Ook na een revalidatiefase in een revalidatiecentrum of verpleegkliniek is fysiotherapie vaak nog noodzakelijk. De behandelingen kunnen plaatsvinden in de praktijk of aan huis.

Voor meer informatie, bijvoorbeeld over de verschillende neurologische ziektebeelden, verwijzen wij u graag naar onze folder.

Folder Fysiotherapie bij neurologische klachten

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Tilburg Centrum?

Wij beschikken naast de reguliere fysiotherapie over een brede range aan specialisaties. Onze specialismen

Wij hebben veel kennis over de diverse klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en de behandeling daarvan. Onze aandachtsgebieden

Wij werken veel samen met organisaties en behandelaars in de regio. Onze partners

Wij werken samen met diverse gerenomeerde partners en netwerken