Arbeidsfysiotherapie

Een ontspannen en fijne werkplek is ontzettend belangrijk voor het lichaam.
Fysiotherapie Tilburg Centrum kan u hierbij helpen.

Werkplekonderzoek/analyse en preventie advies door ervaren fysiotherapeuten, ergotherapeuten en rug- en nekspecialisten. Wij voeren werkplekonderzoeken uit bij bedrijven en particulieren.

Vanuit Fysiotherapie Tilburg Centrum bieden wij de diverse manieren van werkplekonderzoek aan. Dit kan voor één afzonderlijke werkplek/medewerker. Echter kan dit ook voor een hele afdeling van een groot bedrijf. Waar nodig wordt er zelfs een rugspecialist, ergotherapeut of een arbo-arts bij betrokken. Een nauwe samenwerking en korte lijntjes zijn onze krachten.

Het grootste gedeelte van de werkzaamheden binnen een bedrijf gebeuren tegenwoordig achter een computer. Dit kan grote gevolgen hebben voor het bewegingsapparaat. Veel mensen krijgen klachten door het “ niet bewegen”.
Een werkplek analyse in combinatie met een preventief beweegadvies kan heel veel klachten, met name ook RSI gerelateerde klachten, verminderen dan wel voorkomen.

Een werkplekonderzoek begint met het bekijken van de bestaande situatie. Na dit onderzoek/analyse doen we samen met u de nodige aanpassingen aan stoel, bureau, scherm of werkopstelling. Deze analyse wordt gedaan vanuit een fysiotherapeutisch oogpunt. Uw huidige medische situatie en mogelijke klachten worden hierin meegenomen.
Tevens krijgt u persoonlijk advies over uw situatie en eventueel oefeningen om spierkracht te versterken of houding/mobiliteit te verbeteren.