Verstandelijke beperking

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen in hun dagelijkse leven tegen verschillende lichamelijke beperkingen of ongemakken aanlopen. Bij veel van deze klachten kan de fysiotherapeut ondersteuning bieden, zowel voor de patiënt zelf als voor de omgeving van de patiënt. Fysiotherapie is er op gericht om de zelfredzaamheid en de kwaliteit van leven van de patiënt te vergroten.
Verstandelijke beperking
Onze fysiotherapeut is bekend met de verschillende syndromen en de daaraan gerelateerde lichamelijke klachten. Maar ook met ‘normale’ klachten kunnen mensen met een verstandelijke beperking bij ons terecht. Door ruime ervaring is de aanpak en benadering volledig aangepast op het ontwikkelingsniveau van de patiënt. De begeleiding en/of familie wordt betrokken in het behandelproces, omdat zij kunnen overdragen wat nodig is om de patiënt in het dagelijks leven te stimuleren en welke problemen de patiënt thuis ervaart.

De behandeling wordt vergoed zoals bij elke volwassene en is bij niet aandoening gerelateerde klachten bereikbaar via Directe Toegang Fysiotherapie (DTF). Indien behandeling aan huis noodzakelijk is dient dit vermeld te worden op een verwijzing.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze folder.

Folder Fysiotherapie bij verstandelijke beperking